If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ако твърдо си харесал модела 156,предполагам че споровете ще са между дизел и бензин,моето мнение е че бензиновите са по евтини като покупка и като поддръжка,дизеловите са по икономични и с ремап даже по силни но крайното решение си е твое,модела като цяло има проблем само със скъпото за поддръжка предно окачване което и не е много издръжливо това е от мен
ако твърдо си харесал модела 156,предполагам че споровете ще са между дизел и бензин,моето мнение е че бензиновите са по евтини като покупка и като поддръжка,дизеловите са по икономични и с ремап даже по силни но крайното решение си е твое,модела като цяло има проблем само със скъпото за поддръжка предно окачване което и не е много издръжливо това е от мен
По-скоро му кажи, че JTS е бъгав като конфигурация мотор, а не предното скъпо окачване, защото моята е на 70К+ км и до момента само тампони на стаб. щанга съм сменил = 50 лв. (полиуретанови), ако това е скъпо, оставаме на Жигули...
Към колегата с покупката - всичко е въпрос на късмет - дали ще купиш пазена и поддържана кола или някой гроб
Цената също има значение, но има още много условия.
Най-добре я закарай в проверен сервиз да си кажат мнението и после слагай главата в торбата.
По-скоро му кажи, че JTS е бъгав като конфигурация мотор, а не предното скъпо окачване, защото моята е на 70К+ км и до момента само тампони на стаб. щанга съм сменил = 50 лв. (полиуретанови), ако това е скъпо, оставаме на Жигули...
Към колегата с покупката - всичко е въпрос на късмет - дали ще купиш пазена и поддържана кола или някой гроб
Цената също има значение, но има още много условия.
Най-добре я закарай в проверен сервиз да си кажат мнението и после слагай главата в торбата.
JTS ми непознат но в семейството имаме 156 и проблемите около нея бяха с носачите,накрайниците и много други работи се прецакваха за разлика от двигателя 1.9JTD
Стига глупости бъгав мотор, в тоя форум ТС без основен ремонт със свещ търсиш .
Всичко е късмет - как е гледана колата от предишен собственик и как ще я спазариш ти самия.
При ЖТС няма клатене на обороти, с вариаторите проблемите почти липсват,свещите са два пъти по малко,във чуждите форуми битува мнението че е в пъти по надежден от ТС, но са капризни на гориво и трябва хубаво масълце - по спецификация !
Здравей пич
Преди около година и аз бях на твоетто дередже
търсих си моята манекенка
казаха ми да гледам мотора да е ок
той беше ок
проблема беше в купето
тук всеки ще ти каже с какво се е сблъскал,един с едно-друг с друго
от мен -само късмет ти трябва и малко пари(за ремонти)
Zdraveite bih iskal da mi pomognete s izbora i da si dadete mnenieto za tozi model blagodarq predvaritelno
Не зная дали JTS е добър или лош двигател, но ако случайно си имаш едно наум, че като си купиш бензинов автомобил, може един ден да го газифицираш, то за JTS това го забрави. Не че е невъзможно, но не и по общоприетите и достъпни методи.
Не зная дали JTS е добър или лош двигател, но ако случайно си имаш едно наум, че като си купиш бензинов автомобил, може един ден да го газифицираш, то за JTS това го забрави. Не че е невъзможно, но не и по общоприетите и достъпни методи.
Точно това пропуснах да отбележа към колегата - не става с разумна инвестиция за газифициране, но при разумно каране (не рейсърско ) разхода е чуствително по надолу от ТС
градско (в Плевен) около 9,0
извън 6,5 -7,2 между 90/140 км .
Проблемът не е в това дали ще е с пропан-бутан или метан. Дори не и в това дали ще е с ГИ или класическа газова уредба. Проблемът е, че при JTS бензинът се впръсква директно в горивната камера, както при дизелите. И когато бензиновата дюза не впръсква гориво а пък двигателят работи на газ, дюзата заминава на кино.
Газифицирането на такива двигатели се прави като на няколко такта пълнене с газ, се прави такт пълнене на бензин, за да не запекат дюзите.
Проблемът не е в това дали ще е с пропан-бутан или метан. Дори не и в това дали ще е с ГИ или класическа газова уредба. Проблемът е, че при JTS бензинът се впръсква директно в горивната камера, както при дизелите. И когато бензиновата дюза не впръсква гориво а пък двигателят работи на газ, дюзата заминава на кино.
Газифицирането на такива двигатели се прави като на няколко такта пълнене с газ, се прави такт пълнене на бензин, за да не запекат дюзите.
Тоест много скъпинко идва - Виале (холандия) над 3000 Евро
А не може ли направо само на газ - сменя дюзите с директно впръскване на газта
Може. Дори не е нужно да сменяш бензиновите дюзи с газови, защото доколкото знам, газовите се монтират пак в колектора. Просто сваляш бензиновите и слагаш тапи на тяхно място. Ако някой ден те налегне носталгията по бензина, отново връщаш старата ситуация. Накратко - решаваш и казваш сБогом на бензина.
Не разбирам защо са толкова скъпи LPI системите. Имаш в повече една помпа, но пък нямаш изпарител. Дори няма допълнително газово ECU...........
Явно като всяко ново нещо.....И сегашните ГИ бяха на такива цени преди 7 - 8 години.
Може. Дори не е нужно да сменяш бензиновите дюзи с газови, защото доколкото знам, газовите се монтират пак в колектора. Просто сваляш бензиновите и слагаш тапи на тяхно място. Ако някой ден те налегне носталгията по бензина, отново връщаш старата ситуация. Накратко - решаваш и казваш сБогом на бензина.
Не разбирам защо са толкова скъпи LPI системите. Имаш в повече една помпа, но пък нямаш изпарител. Дори няма допълнително газово ECU...........
Явно като всяко ново нещо.....И сегашните ГИ бяха на такива цени преди 7 - 8 години.
Говорите така се едно някой ще тръгне да го прави.
Има два варианта - бензиновите инжектори стават универсални и почват да пускат ту газ/метан ту бензин - тва е италианска система Ланди или нещо подобно
Другото е с газ инжектори в колектора и пак се редуват
А това със затапване на бензиновите и слагане на газови ще излезе още по дебеличко.
Comment